Pyszna buła!:)
Widzicie zawartość?
Mamy sałatę, fetę, suszone pomidory i mnóstwo kurek:)
A ciabatta oczywiście podpieczona na grillu!
Moje ciabatty nigdy nie wychodzą takie,
jakie powinny być, więc posiłkuję się tymi
kupionymi w pewnej piekarni…
Jeśli Wy macie sprawdzony przepis na ciabattę
to zróbcie ją sami.
Składniki na farsz do dwóch ciabatt:
- 200g kurek
- 6 plasterków suszonych pomidorów
- 4 liście sałaty
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka oliwy
- 100g sera feta
Kurki podsmażamy na oliwie z pokrojoną w piórka cebulą. Ciabatty kroimy na pół i grillujemy z obu stron (wewnętrzną stronę możemy posmarować odrobiną masła- będzie miękka i chrupiąca).
Na gotową, podgrzaną bułkę nakładamy umyte i osuszone liście sałaty, na wierzch kładziemy kurki, suszone pomidory i kruszymy ser feta.
Podajemy na ciepło.
7 komentarzy
Te kurki to bardzo ciekawy dodatek.
Bardzo przyjemna bułeczka, a jeszcze ciekawszy jest jej środek… Te kurki prezentują się obłędnie!
Pyszności! szkoda, że nie mogę znaleźć kurek u mnie na ryneczku…
Mi nie wyszedł jeszcze (tak, jak powinien) żaden chleb… ale bułek jeszcze nigdy sama nie robiłam, mam jeden przepis do wypróbowania, a jeśli chodzi o zawartość Twojej to prezentuje się bardzo apetycznie 😉
Nieważne że kupiona, z takimi dodatkami musiała być pyszna 🙂
dla mnie bomba!
można by się skusić o jej przygotowanie ;]
a ja zastanawiam się co zrobić z kurkami zakupionymi dzisiaj, a tu taka inspiracja …
pozdrawiam 🙂