Obiady

Zupa pieczarkowa z ryżem

2 lipca 2012

To błyskawiczna propozycja na upalne dni.
Może na zdjęciu nie wygląda za ładnie, zmiksowane pieczarki niestety tak mają,
za to smak jest boski!:)


Swoją drogą, znacie ryż dziki?
Ja nigdy wcześniej nie miałam z nim do czynienia,
dlatego do przygotowania tego dania użyłam ryżu dzikiego w połączeniu
ze znanym mi już paraboiled, który otrzymałam od firmy Sonko.
Świetnie wygląda- tak inaczej i ma taką hm
skorupkę? Coś w tym rodzaju.
Jest na pewno dużo zdrowszy od ryżu białego.
Koniecznie wypróbujcie!:)

Składniki na 2 porcje:

  • 500g pieczarek
  • 1 woreczek ryżu paraboiled z dzikim
  • 1 cebula
  • 500ml bulionu
  • 1 łyżka śmietany

Pieczarki obieramy, kroimy, cebulę siekamy. Wszystko gotujemy w bulionie. Po 5-7minutach blendujemy na gładko.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Podajemy i zajadamy!:)

Przeczytaj również

5 komentarzy

  • Reply Karmel-itka. 2 lipca 2012 at 22:05

    z ryżem to tylko pomidorowa. a pieczarkowa? niezła odmiana. na pewno pyszna! gęsta i pożywna.

  • Reply Lovelykate 3 lipca 2012 at 10:10

    Nigdy nie jadłam pieczarkowej z ryżem, ale zaciekawiło mnie to połączenie 😉 Koniecznie muszę wypróbować.

  • Reply Forex 3 lipca 2012 at 14:20

    Świetny przepis!

  • Reply olesia 6 lipca 2012 at 09:10

    uwielbiam dziki ryz za wyglad i smak … pieczarkowa z ryzem ?! jeszcze nie jadlam … jadlam z ziemniakami i makaronem 🙂
    pozdrawiam

  • Reply Paula Rogóż 1 sierpnia 2012 at 11:23

    Pieczarkowa i ryż . ? Wow . A skąd pni ma głęboką wersje mojego talerza . 😀

  • Zostaw komentarz