Uwielbiam tarty.
Każdy ich wariant mnie powala.
Ta tarta z owocami jest znakomita,
maliny, kwaśne jagody,
słodka śmietanka.
Spróbujcie koniecznie!
Ciasto kruche- PRZEPIS już był na blogu:)
Składniki na nadzienie tarty:
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 80g cukru
- 1 duży kubek śmietany 18%
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- kilka kropel aromatu waniliowego
- dodatkowo: 200g malin i jagód, cukier puder
Wszystkie składniki mieszamy razem, wylewamy na upieczony spód do tarty i wrzucamy na wierzch owoce. Zapiekamy ok. 25minut w 180stopniach. Całość powinna być ścięta- nie mokra!
Polecam wypróbować z innymi owocami!:)
13 komentarzy
wspaniale się prezentuje ;]
wygląda idealnie 🙂
Prześliczna tarta i smaczny bardzo blog:)
Pozdrawiam Cię:)
cudowna: ) i jak warsztaty
mam pytanie co do kruchego ciasta używałaś takiej ilości składników jak w tym przepisie ?
tak, zawsze używam tego przepisu na spód:) o ile pamiętam to tę tartę robiłam o śr. 22cm chyba i ciasta mi trochę zostało.
ok dziękuję za odpowiedź
tarta zrobiona z samymi jagodami ! pyszna, krucha, maślana, jagodowa !
fantastyczna < 3
pozdrawiam i polecam
świetnie!:) też bym zjadła taką z jagodami:)
no ja po jagody do lasu sobie pojechałem, więc żaden problem w zdobyciu jagód 😀
wystarczy chcieć 😀
Zrobiłam ją i jest przepyszna, zwłaszcza to nadzienie 🙂
Jak długo piec w takim razie tartę? Na początku z obcązeniem 5 min, a później z kremem te 25?
Dokładnie tak jak jest w przepisie- najpierw z obciążeniem a później z kremem:)